dimecres, de novembre 21, 2012

Homenatge a la Teresa Pàmies: les petites victòries que fan la Victòria


Finalment l'ajuntament ,després de gairebé vuit mesos, ha decidit homenatjar a la Teresa Pàmies. No opino del com s'ha de fer, és la responsabilitat dels que manen perquè han estat votats per això. Potser es podria criticar la coincidència en període electoral, però la dissensió és menor.

Permeteu-me una petita reflexió a l'entorn del procés seguit per reclamar aquest reconeixement. Era una victòria cantada. De vegades quan et poses al davant d'una causa saps que la guanyaràs, bé immediatament o a mig termini. No es podia aguantar la posició de fer-se cecs, sords i muts adoptada per la casa gran de la ciutat. Però no hi abundaré en aquest tema.

Vull aprofitar l'anècdota d'aquest cas per explicar que hi ha causes que tot i ser petites i limitades val la pena que siguin defensades. I si el moviment es fa amb una certa habilitat aquesta petita batalla es pot guanyar. Si es combinen les petites victòries en una direcció correcta ens acostem a aconseguir una victòria amb majúscules.

M'hauria agradat, però que des de la ciutat s'hagués produït més pressió directa a l'alcaldia, però entenc que hi ha preocupacions més greus que el tema directament simbòlic de la Teresa Pàmies. Però, tot és començar.

Torno al cas Pàmies. M'hauria agradat estar present en l'acte d'homenatge que la representació de la ciutat li farà. No sé si ho podré fer. En tot cas, si físicament ho puc estar present aquella hora miraré de buscar un racó i llegir algun dels seus llibres que parlen de Balaguer.

Tanco el tema: contra el que alguns poden haver pensat no vaig tenir mai contacte directe amb la Pàmies i ideològicament el que em pot unir amb ella és el respecte. Unes vegades he coincidit amb les seves idees i altres he discrepat. Així de simple, així de complicat.

5 comentaris:

Anònim ha dit...

Doncs a mi em sembla un escàndol que hagi de fer l'acte el dia de reflexió d'una campanya electoral quan ho han pogut fer durant molts mesos abans. Fins i tot amb això fa electoralisme. És una vergonya

Anònim ha dit...


Baldo, per si no vàreu poder assistir a l'homenatge que l'Ajuntament de Balaguer va retre ahir a la Teresa Pàmies, aquí teniu la notícia (molt resumideta)que n'ha fet TV3:

http://www.tv3.cat/videos/4352272/Homenatge-a-Teresa-Pamies

Jordi Vilarasau ha dit...

Finalment s'ha fet aquest homenatge. La teva constància en reclamar aquest homenatge, segur que ha contribuit a la decissió de realitzar-lo. Afegir que vaig tenir la gran sort de haver-hi anat. Ha estat un homenatge molt digne, emotiu, on a partir dels seus textos, molt ben seleccionats, ens han fet un gran retrat de la Teresa Pàmies, de la seva vida (personal i política). Felicitar al grup que ho ha dissenyat, moltes gràcies.

Anònim ha dit...

Molt agraït per la vostra atenció. De totes maneres m'hauria agradat no significar-me en aquesta baralla perquè l'homenatge s'hagués fet de manera natural, com altres s'hauran de produir siguin del color que siguin. Moltes gràcies a tots i totes.
Baldo Lostau

Baldo Lostau ha dit...

Gracies als dos que heu fet els comentaris. Encara no m'he mirat l'acte però m'ha arribat que va ser digne i que la ciutadania va respondre com calia, llàstima del dia.
No tingueu dubte que si hi ha situacions semblants treballaré perquè els balaguerins no quedem en evidència