dimecres, de gener 09, 2013

Preparar la reconstrucció de Badalona, una tasca a fer ara

Preparar el futur és especialment important a Badalona. Parlo de l'alternativa a l'actual govern local que té al senyor Garcia Albiol com a icona més destacada. Potser m'equivoqui, però em sembla que els partits polítics que volen recuperar una certa normalitat democràtica haurien d'estar dissenyant no sols la forma de recuperar el poder si no posar en marxa mecanismes alternatius de gestió.

Queda clar que el PP a Badalona ha utilitzat la por dels pobres als més pobres per arribar al poder.Un cop aconseguit aquest objectiu els manuals diuen que un partit de dretes i conservador hauria posat en marxa polítiques favorables als rics amb tocs populistes. El fet és que això no ha passat i la política municipal ha estat anar tirant agafats patèticament a la cadira i, irregularitats al marge, el poder ha servit per accentuar els ego d'alguns dirigents, de cara al seu partit o per a ser rebuts pels xeics d'Oman, per exemple.

Algú hauria d'estar pensant què passarà durant aquest any als barris badalonins si és que finalment es pot aconseguir el canvi. Quins problemes s'hauran d'afrontar de forma prioritària amb els pocs diners que hi ha a les caixes municipals. S'haurien de bastir aliances amb el teixit associatiu dels barris. S'haurien de preparar els quadres polítics que expliquessin les noves polítiques a tots els indrets de Badalona.

CiU: Ciutat o carreres personals

I si finalment CiU té més por a l'esquerra que al PP, s'hauria d'aprofitar el temps per construir allà on es pugui un sòlid bloc democràtic que serveixi per tenir identificats els problemes claus a resoldre, igual com va passar als anys 70 del segle passat amb l'Assemblea de Catalunya, que en cada població havia identificat els grans problemes a resoldre amb urgència quan s'aconseguís la llibertat. Després, els votants ja passaran comptes amb aquells que aposten més per les seves carreres polítiques personals que per Badalona.

Acabo. El PSC té en la política municipal un punt fort que hauria d'aprofitar. Més enllà de les seves posicions criticables en l'àmbit nacional, es poden bastir camins comuns en el dia a dia per millorar la situació dels nostres conciutadans, tant si s'està pel dret a decidir o si es pensa que ja estem bé com estem. La resta de partits també haurien de preveure i treballar per la reconstrucció de la ciutat.

Política és previsió. Algú hauria d'estar preparant el futur. A Badalona pensant que s'haurà de fer l'endemà de què caigui el PP, que caurà. A Catalunya, per exemple, a cada poble o ciutat s'haurien de fer cursos de formació als ciutadans sobre desobediència civil, per què quan calgui fer-ho no ens agafin amb els pixats al ventre.