dilluns, de gener 17, 2005

Perquè la premsa no investiga?

Sovint se sent al carrer la pregunta que serveix de titular. Els que treballem o hem treballat en aquest món donem respostes parcials. Però, penso que hi ha raons que no expliquem i que no es conten.
L'explicació més òbvia és que investigar resulta car i les empreses estan més atentes als resultats que a servir els espectadors.
Hi ha altres raons que es podrien adduir. Per exemple, que els resultats de les investigacions acostumen a donar maltsdecap als editors en forma de trucades, pressions i boicots. Per contra, és difícil valorar els guanys que aporta el publicar les informacions fruit de la recerca. Generalment les grans empreses creuen que tenen un públic captiu que difícilment perdran sinó fan cap barrabassada!!
Finalment, podria ser que les investigacions ocasionin problemes econòmics a les empreses perquè pugin afectar directament o indirecta els anunciants o grups de pressió que hi ha per sobre d'aquests.
Per tots aquests motius, generalment les empreses es limiten a publicar comunicats, reportatges neutres i informacions poc compromeses...
I anar vivint