dimarts, de febrer 12, 2013

Albiol: Esta tarde con un grupo de guapísimas marineras de #badalona

-->
Twitter és un fenomen que ens permet el seguiment a l'instant del que fan o pensen les altres persones. Fins i tot el Partido Popular ha hagut d'usar aquest mitjà. I al cap del temps la cosa permet fer alguna anàlisi.

El primer que m'ha cridat la intenció és el baix perfil ideològic de les piulades de @AlcaldeAlbiol i dels seus seguidors. En una situació com la badalonina hauria esperat més contingut polític. En alguns missatges sí que hi és, però jo diria que només tangencial i gairebé sempre per buscar brega amb els seus principals contrincants: els socialistes. El fons d'aquesta mena d'intervencions acostuma a ser : “i tu més”. A ICV-EUA l'esmenta molt menys i a la resta de forces polítiques gairebé les ignora. Sobre CiU el PP badaloní manté també perfil baix i molt curós alhora d'esmentar la federació nacionalista catalana conservadora.

Un exemple de la dialèctica del líder del PP a Badalona a Twitter són aquestes piulades de fa molt poc: “Intenso domingo. Primero #bdnrunning y la Passada de Sant Antoni. Por la tarde al carnaval del Casal de Lloreda” . Un segon exemple: “Esta tarde con un grupo de guapísimas marineras de #badalona. Eso sí que es un lujo !! pic.twitter.com/Hk6al4pp; Hoy con un grupo de simpáticos vecinos de #badalona !!! pic.twitter.com/8MKk4Cl1”. En aquestes coses fixa la seva atenció l'alcalde conservador de Badalona quan s'ha de comunicar amb la ciutadania. Hi diu altres coses però són més difícils d'entendre perquè acostumen a ser respostes públiques a consultes privades que algun ciutadà li fa.

Perquè el PP usa aquest mecanisme de comunicació tan blanc Si sem permet l'adjectiu?. Jo tinc al respecte algunes opinions. Una és la recerca voluntària de la despolitització. És a dir, intentar que la ciutadania no vegi al dirigent del PP ni al partit conservador espanyolista, com el que és: un dirigent d'un partit polític que té la seva ideologia i que en algunes ocasions la duu a la pràctica. Salvant les distàncies seria allò que s'explica que va dir el dictador Franco a un general: “haga como yo, no se meta en política”, conten que va exclamar. És a dir, que el PP no fa política, si no que posa en pràctica el servei al ciutadà, sense distincions. Això pretén situar al partit i a Albiol a ulls dels ciutadans que no filin prim, per sobre del bé i del mal.

No parlar del que passa

Una segona idea seria que amb el bla – bla – bla, Albiol i els seus seguidors eviten parlar d'allò que hi ha de conflictiu a la societat badalonina. No es parla del #casjurado ni de les actuacions de la Unitat Omega de la Guàrdia Urbana, ni de la #cocinadelajulia ni s'explica perquè l'equip de govern que Albiol presideix té un rècord d'imputacions judicials. D'alguna manera s'intenta fer creure que del que no es parla no existeix.

Tot això m'ho preguntava fins que hi vaig trobar una explicació més senzilla: el Partit Popular i Albiol no parlen del que fan perquè no ho poden reivindicar davant dels seus conciutadans. Us imagineu una piulada que digués: “Partido Popular, votando a favor de que la banca pueda desahuciar más fácilmente”. O “PP, toros si, dación en pago no: lo que interesa a los ciudadanos”. O , “Partido Popular, el que ha facilitado los despidos con la última reforma laboral, potenciando el empleo” o “Aprobamos la amnistía fiscal, para que los evasores paguen menos”. -Nota, abuso dels  gerundis com ho fan ells mateixos. Més enllà de la caricatura fer el que descric seria defensar la seva executòria real. Però simplement no veig que els conservadors espanyolistes (és una descripció, no una crítica) puguin reivindicar la seva acció real davant molts dels seus votants de Badalona.