divendres, de maig 25, 2012

El pacte fiscal que impulsa CiU és increïble

El titular ho diu tot. No em crec que CiU sigui capaç de tirar endavant el procés que hauria de dur a un concert econòmic per al Principat o en el seu cas, el partit majoritari s'atreveixi a tirar endavant una acció de desobediència civil del poble català contra el poder públic espanyol.

Perquè sobre el paper i en resum les coses serien aquestes. Si Madrid no s'avé a acceptar la demanda d'un pacte fiscal, que amb la boca petita els del nacionalisme conservador també anomenen concert econòmic,, “entraríem en un terreny desconegut”, segons va dir el president de la Generalitat, Artur Mas.

Afirmo que la batalla pel pacte fiscal realment no es produirà, perquè ras i curt suposaria que el partit majoritari a Catalunya i el govern que gestiona fos capaç de posar-se al capdavant i impulsar la desobediència cívica i enfrontar-se amb l'Estat espanyol. I això suposaria que Artur Mas estigués disposat a acceptar les represàlies que la seva actitud comportaria. Ras i curt, que entomés la possibilitat d'anar a la presó. Perquè, a Madrid per mantenir la situació actual sí que estan disposats a empresonar a qui calgui, com es va veure amb l'encausament del Lendakari Ibarretxe quan va plantejar la proposta d'estat lliure associat per a Euskadi. No veig cap dirigent de CiU emulant Gandi, clar que el dirigent indi era veritablement independentista i Artur Mas el més agosarat que ha fet és anar a la universitat pública en lloc de a la privada on el seu pare volia enviar-lo.

Reforma laboral

Per desgràcia això del pacte fiscal és una espècie de pastanaga que ens posen al davant als catalans per què no ens fixem en el pal que sense cap misericòrdia esgrimeix Artur Mas contra els seus conciutadans. I en conseqüència, no podem oblidar que si per una d'aquelles coses des de CiU es volgués finalment afrontar una acció de força, difícilment tindrien ara el suport dels catalans afectats per les brutals retallades perpetrades pel govern del nacionalisme conservador d'aquí. En aquest sentit, l'agreujament de la dura reforma laboral perpetrat per CiU al Congrés a Madrid amb connivència amb el PP no fa guanyar als convergents adeptes dins de Catalunya.

I per acabar-ho d'adobar, entre els que podrien ser partidaris de donar un pas endavant més enllà de la autonomia decapitada que ara tenim se situen els sectors que poden donar en algun moment suport al govern de CiU, ara el critiquen amb duresa per la seva posició contrària al #novullpagar i favorable a la submissió a Abertis i el complex encapçalat per la Caixa.

Si no s'és capaç d'aixecar les barreres d'un peatge veig impossible que CiU tingui pebrots per arribar a Ítaca.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

La veritat és que jo tampoc veig al Mas com a De Valera a Irlanda, que va ser condemnat a mort i es va salvar pels pèls

Arnau ha dit...

Exacte! Queda prou clar que el pacte fiscal és l'enèssima presa de pèl de CiU.
El burro català i la pastanaga del pacte fiscal:
http://regnebananer.blogspot.com/